пʼятницю, 9 березня 2018 р.

З Днем народження тебе, Тарасе!


 204-та Шевченкова весна прийшла сьогодні на нашу землю. 

У цей світ геній людства прийшов 9 березня 1814 року. Шевченко - духовний символ нашої держави, наш великий сучасник. 
Він був поетом волі в час неволі,
Поетом доброти в засилля зла.
Була у нього незвичайна доля,
Та доля Україною була.
Результат пошуку зображень за запитом "плакати шевченко"
Як весна оновлює природу, так і поезія Тараса Шевченка оновлює наші серця, вчить бути милосердними і любити свою Україну.

З малих літ ми вбираємо в душу його полум'яні пророчі рядки. Тарас незримо присутній у нашому житті, він до нас звертається зі своїми безсмертними думами:
Хай кожен з нас подумає собі:
А що ж бо я зробив для України?
Чи я горю, страждаю в боротьбі,
Чи повзаю по-рабськи на колінах?

Про його біографію написано немало, і ми не будемо повторюватися про це.  Зауважимо лише, що за своє коротке життя, а прожив Тарас Григорович 47 років і один день, Шевченко сповна наситився стражданнями, серед яких були і результати власних помилок, але не міг не жадати того, до чого прагнемо всі ми – простих людських цінностей: життя і свободи, самореалізації і благополуччя, миру і поваги. Його творчість – це його душа.  В своїх творах він був чесний і добрий, ярий і нескінченно багатий. 

Для всіх поколінь Тарас Шевченко, його слово - потужне джерело національної свідомості.

Так пройшли Шевченківські дні в бібліотеці:
були оформлені книжкові виставки: "Пророк долі України" та іменні полички: "Великий пророк воскресіння України", "Тарасові слова - то правда жива", проведено літературну вікторину по творчості Т.Шевченка: "Стежками творчості генія" та літературний ранок: "Лунає струна Кобзаревого слова" з користувачами нашої бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар