середу, 14 вересня 2016 р.

Увага! Увага!

Відкриється 23 Форум видавців у Львові, тож саме час проглянути його дитячу програму й обрати для себе найцікавіше

Форум видавців: дитяча програма

15 вересня, 10:00 — 10:45

Презентація книги «Вундеркідз»
Англійська письменниця Жаклін Сільвестр особисто презентуватиме свою нову книгу «Вундеркідз». Це — драйвовий та водночас романтичний трилер для підлітків, перша частина запланованої трилогії. Критики вже порівнюють цю книгу з такими бестселерами, як «Дім дивних дітей» Ренсом Ріггз, «Легенда» Мері Лу та «Дивергент» Вероніки Ротт. Варто зважити й на те, що, оскільки обидві бабусі Жаклін Сільвестр мають українське походження, письменниця вирішила розпочати презентаційний тур свого первістка саме в Україні.

Місце: Палац Мистецтв, Навчабава (вул, Коперника, 17).

15 вересня, 11:00 — 11:45.

Результати літературного конкурсу «Напишіть про мене книжку!»
Видавництво «Фонтан казок» оголосить результати конкурсу «Книжка про мене», який цього року проводився вдруге і мав на меті знайти найкращі твори сучасних українських письменників для дітей молодшого і середнього шкільного віку, в яких сучасна дитина могла б упізнати себе.

Місце: Львівська обласна бібліотека для дітей 
(вул. В. Винниченка, 1).

Програма «Львів — місто літератури ЮНЕСКО»
У рамках спільного проекту митців, громадських організацій, державних і освітніх установ відбудуться дитяча літературна майстерня, майстер-класи від професійних мультиплікаторів й інклюзивний майстер-клас «Література на дотик».

Детальний розклад — тут.

Місце: Палац Мистецтв, Навчабава (вул, Коперника, 17)

16 вересня, 14:00 — 14:45

Презентація книги «Вельветовий кролик»
Одна з тих історій, які не старіють і не втрачають актуальності. Вперше надрукована у 1922 році, багаторазово перевидана, екранізована, показана в театрі і по телебаченню, вона майже сто років залишається цікавою як для маленьких дітей, так і для їх батьків.

Місце: Львівська обласна бібліотека для дітей (вул. В. Винниченка, 1).

16 вересня, 18:00 — 18:45

Презентація перекладу книги «Білосніжка» з піктограмами системи PCS
Це — перша в Україні ілюстрована дитяча книга, що пояснює дітям значення слів під час читання. Книга допомогає навчитися читати дітям різного віку, в тому числі з особливими потребами. Видання надруковане на цупкому картоні та має форму сторінок для полегшеного гортання. Казка має спрощений текст, доступний маленьким читачам-початківцям, а кожне слово або словосполучення супроводжується піктограмою PCS (picture communicational symbols) — міжнародної системи комунікативних символів, яка була розроблена, щоб допомогти дітям з особливостями розвитку навчитися читати. Нині ці книги використовуються як практичний посібник для оволодіння читанням і призначені для усіх дітей, які тільки починають читати або ж вивчають мову книги як іноземну.

Місце: Палац Мистецтв, Навчабава (вул, Коперника, 17).

17 вересня, 10:00 — 11:15

Майстер-клас: тактильна книга
На майстер-класі учасники створюватимуть тактильні книги, які зможуть прочитати й діти з особливими потребами.

Місце: Палац Мистецтв, Навчабава (вул, Коперника, 17).

17 вересня, 13:00 — 13:45

Сеанс казкотерапії: «Мандаринчик і його рецепт щастя»
Казка надихає, захоплює, лікує, окриляє, а ще вчить багатьом життєвим мудростям. Казкотерапевт Оксана Шпортько, авторка книги-білінгви для дітей «Мандаринчик і його рецепт щастя» проведе майстер-клас для діток та дорослих.

Місце: Львівська обласна бібліотека для дітей (вул. В. Винниченка, 1).

Немає коментарів:

Дописати коментар