середу, 12 серпня 2015 р.

УВАГА! УВАГА! НОВІ КНИГИ


Любі наші користувачі!

Завітайте до нас, щоб першими прочитати новенькі книжечки, які надійшли до бібліотеки...

Кращі книги для малечі

 Петруля П.В. Правила поведінки для вихованих дітей / П.В.Петруля; худож. А.Гарбуз. - Х.: Книжковий Клуб "Клуб Сімейного Дозвілля", 2015. - 128с.: кольор. іл.

Основи етикету — цікаво й захопливо! Чудово проілюстрована книжечка познайомить дітлахів з основами етикету. Разом із героями цих кумедних і повчальних історій діти потраплять до зоопарку, театру, музею, у гості до друзів, на пікнік, у метро, до тролейбуса і, звичайно, до школи. На юних читачів чекають несподівані пригоди, вони дізнаються, як потрібно поводитися в різних ситуаціях, а як вести себе не слід. Також у книжці подано чимало корисних порад, скориставшись якими, діти будуть без проблем обирати подарунки друзям — хлопчикам і дівчаткам, правильно користуватися столовими приборами, безпечно переходити вулицю, розважати гостей цікавими іграми тощо.


Нестеренко-Ланько Л. Пори року / Л. Нестеренко-Ланько; ілюстр. Н. Олексієнко. - Стрий: ТзОВ "Видавничий дім "УКПОЛ", 2015. - 50 с.: іл.
    Віршики про пори року.
 Улюблені казки: збірка казок: казки та завдання. - К.: Глорія, 2015. - 65 с.: іл.
  До цієї збірки увійшли найкращі казки, а також завдання для малюків, які допоможуть розвинути увагу, кмітливість та уяву. 
  Яскраві казки з чудовими малюнками допоможуть дитині легко, граючись, навчитись читати, рахувати, думати та міркувати. 

Казки з бабусиної скриньки: Укр. нар. казки: для дітей дошк.віку / Худож.: О. Грищенко. - К.: АВІАЗ, 2012. - 32 с.: іл.
До книги ввійшли казки: "Курочка ряба", "Колобок", "Рукавичка", "Ріпка", "Коза-дереза", "Солом'яний бичок".


Зайчикова хатка / Худож.В.Л. Вахтін. - К.: ТОВ ВКБ "Кредо", 2015. - 48 с.: іл. 
 В книгу ввійшли казки: "Зайчикова хатка", "Крилатий, волохатий та масляний", "Зимівля звірів".

Книги Люби Балух 


Балух, Л. Індичка: для дітей мол. шк. віку / Люба Балух; худ. Н. Луцишин. - Львів: Мульти Арт, 2011. - 12 с.: іл.


  Балух, Л. Мартусині уроки: повість / Люба Балух;. худ. Н. Луцишин. - Львів: Мульти Арт, 2014.- 60с.: іл.

    Період лихих дев’яностих поставив на коліна український народ. Фінансова криза розлучила чимало сімей. Тисячі наших земляків поїхали за кордон шукати кращої долі. Старенькі батьки та недоглянуті діти зосталися в Україні.
    Школярка Мартуся — одна з них. Чи зможе покинута родиною дівчинка вижити у цьому світі? Чи вистачить у неї сили і мужності самотужки побороти дорослі проблеми, що тягарем лягли на дитячі плечі? Чи є надія на краще майбутнє?
   Драматичний початок та щасливий кінець повісті змусять замислитись над істинними цінностями життя. Міцний духовний стержень та вчинки головної героїні приємно здивують читача і відгукнуться в серці повагою до сильної духом дівчинки.
   Балух, Л. Пригоди Оленки, або 28 копійок: для дітей мол. шк. віку / Люба Балух; худ. Н. Луцишин. - Львів: Мульти Арт, 2013. - 28 с.: іл.
    Балух, Л. Пригоди півника Рудька та курочки Зозульки: для дітей мол. шк. віку / Люба Балух; худ. Н. Луцишин. - Львів: Мульти Арт, 2012. - 28 с.: іл.
   Балух, Л. Чарівні кульки для Асі: для дітей сер. шк. віку / Люба Балух; худ. Н. Луцишин. - Львів: Мульти Арт, 2011. - 32 с.: іл.

Книги серії "Скарбничка казок світу "

    Чи можна уявити дитинство без краси і доброго серця Білосніжки та вірності її друзів гномів; мужності, відваги й прагнення пригод Гуллівера; загадок земель Магрібу, серед яких жили Алі-Баба й Аладін; крижаного подиху Снігової королеви; добродушного азарту Піноккіо, ніжності Дюймовочки, смутку над долею бридкого каченяти та радості від першого польоту в небі білосніжного лебедя, запальної музики трубадурів? Напевно, ні. Тому видавництво «Навчальна книга – Богдан» вирішило зібрати усі найвідоміші чарівні казки в одній серії книг – «Скарбничка народів світу». Написані світовими майстрами дитячої казки та знавцями дитячих душ – Гансом Крістіаном Андерсеном, Карлом Колоді, братами Ґрімм, а чи переказані з уст в уста різними народами – вони створили країну дитинства, куди хочеться знову й знову повертатися. Бо це – не тільки класика світової літератури, не просто фундамент, на якому будується казка як літературний жанр, а школа життя, що вчить поводитися гідно й справедливо, шанувати добро й красу, цінувати любов близьких людей, а також – вірити у диво. Тож відчиняйте скарбничку з казками, прочиняйте двері у світ пригод і дивовиж! Перекладені на українську Євгеном Литвиненком та прекрасно ілюстровані Яною та Сергієм Гавришами, невеликі за розміром виданням стануть приємним подарунки для дітей, навчать їх любити й цінувати книгу. Видання призначені для дошкільного та молодшого шкільного віку.
Білосніжка та семеро гномів: Казки / Перекл. Є. Литвиненко; Ілюстр. Я.Гавриш, С.Гавриш. - Тернопіль: Навчальна книга -Богдан, 2012 с. - 40 с.: іл.

До книжки ввійшли такі казки: "Лампа Алладіна", "Алі-Баба та сорок розбійників", "Шах-папуга", "Каліф-Бусол", "Язиката дружина".

Бременські музиканти: Казки / Перекл. Є. Литвиненко; Ілюстр. Я.Гавриш, С.Гавриш. - Тернопіль: Навчальна книга -Богдан, 2012 с. - 32 с.: іл.
До книги ввійшли казки: "Піноккіо", "Хто господар осла?", "Скільки ніг у журавля?", "Улюблене вбрання Султана", "Мудрий Амін", "Цвях із секретом".

Серія "Казки-хіт"

Презентуємо для вас серію найпопулярніших казок світу "Казки-хіт", серед яких і давні, і молоді, і дуже юні казки.
Єдине, що їх поєднує, - це надзвичайна популярність, чи, як зараз говорять, хітовість.
Андерсен Г.К. Дикі лебеді: для дошк. та мол. шк. віку / Г.К.Андерсен. - К.: Національний Книжковий Проект,2013. - 47 с.: іл.  

Романтична казка про принцесу, яка заради порятунку своїх братів готова на будь-які випробування, переносить нас у світ магії, добра та любові...

Гауф В. Карлик Ніс : для дошк. та мол. шк. віку / В.Гауф. - К.: Національний Книжковий Проект, 2013. - 47 с.: іл.  


Хлопчик Якоб потраплячє до житла злої відьми-чарівниці. Там х ним відбуваються дивні речі, які він бачить ніби уві сні. Але прокинувшись, хлопець розуміє, що це сталося насправді. Він перетворився на потворного карлика, прозваного Носом. Чи вдасться йому стати самим собою і щасливо повернутися додому?
 Сутєєв, В. Г. Мішок яблук: для дошк. та мол. шк. віку / Віктор Сутєєв; пер. з рос. А. Качана; худ. В. Сутєєв. – К.: Національний Книжковий Проект, 2011. – 48 с.: іл. 
До книги ввійшли такі казки: "Хто сказав "няв"? , "Ялинка".     

Книги видавництва

Кожен має свою заповітну мрію: молоді люди прагнуть бути успішними, старші — здоровими, а дітлахи мріють потрапити до казкової країни, в існування якої вони вірять від щирого серця.
Отож, пацівники видавництва «Країна мрій» вірять, що кожна українська дитина за допомогою їхніх книжок неодмінно отримає жадане, порине у дивовижні казкові світи, де добро завжди перемагає зло, й нестиме у цей світ лише радість. Видавництво існує з 2005 року.

До вашої уваги шедеври Всеволода Нестайка

Нестайко В.  В Країні Сонячних Зайчиків: Казкова повість / Худож. О. Воронкова. - К.: Країна Мрій, 2014. - 112 с.: іл.
Щасливу країну Ластовинію загарбали лихі мешканці Хуліганії. Усі діти Ластовинії змушені переховуватися у дрімучому тропічному лісі. Сміливий дев’ятирічний хлопчик Веснянка раптом потрапляє у дивну країну Сонячних Зайчиків.
Нестайко В.  Незнайомка з Країни Сонячних Зайчиків: Казкова повість / Худож. О. Воронкова. - К.: Країна Мрій, 2014. - 112 с.: іл.
Валера Костенко загадково зникає в лісі. Його друг Вася Глечик будь що має знайти друга, та у ході пошуків з’ясовується, що Васі доведеться поборотися зі Змієм Гориничем, Бабою Ягою та іншою нечистю!
Нестайко В. Принцеса Іванна: Дивовижні пригоди незвичайної Принцеси: Повість-казка / Худож. О. Воронкова. - К.: Країна Мрій, 2015. - 64 с.: іл.
 У цій казці принцеса Іванна геть не схожа на принцес, про яких звикли читати діти, адже їй не сидиться у палаці, їй зовсім не хочеться танцювати на балах. То про що ж мріє сучасна принцеса? Про це і дізнається юний читач із нової казки відомого українського письменника. 
Нестайко В. Секретна зброя незнайомця Коші:Казкові пригоди Грайлика. Пригода друга: Казкова-повість / Худож. О. Чичик. - К.: Країна Мрій, 2015. - 112 с.: іл.
Коша — син справжнього дракона! Але не варто боятися цього хлопчика, адже він друг Грайлика, а Грайлик, як відомо, дружить тільки з хорошими дітьми. А ще Коша має секретну зброю. Яку? Про це ви довідаєтеся, коли прочитаєте цю казку. 


Нестайко В.  В Країні Місячних Зайчиків; Сонячний зайчик і сонячний вовк: Казкові повісті / Худож. О. Воронкова. - К.: Країна Мрій, 2014. - 72 с.: іл.       

  Маленька Нуся під покровом ночі вирушає до країни Місячних Зайчиків, аби з'ясувати, чим мав закінчитися ЇЇ сон. І тут починаються справжні пригоди, адже Нусі доведеться врятувати хлопчика Цибульку від злої Баби Яги! 
Нестайко В.  Олексій Веселик і Жарт-Птиця; Казка про Жарт-Птицю: Казкові повісті / Худож. О. Чичик. - К.: Країна Мрій, 2014. - 96 с.: іл.  
Що воно за істота така — Жарт-Птиця? Жар-птицю всі знають, всі читали у казках про її неймовірну красу. А от вередливий Лесик шукає Жарт-Птицю, щоб урятувати ляльку Гальку, а семеро братів-чаклуні в намагаються визволити із полону цю диво-пташку. Для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку. Олексій, Веселесик і Жарт-Птиця Казка про Жарт-Птицю, про братів-чарівників, про Веселицю Прекрасну та її сестер.

Нестайко В.Пригоди близнят-козенят; Пошукове бюро знахідок"Кузя, Зюзя і компанія": Казкові повісті / Худож. О. Чичик. - К.: Країна Мрій, 2014. - 96 с.: іл.  


Це просто неймовірно: близнюки Вова й Вітя з власної волі обертаються на козенят! Необачні хлопчаки й гадки не мають, що потрапили у пастку до злого чаклуна Відіваса-Пампаса. Виплутатися із халепи буде ой як непросто! А комарик Зюзя із другом жучком-світлячком Кузею відкрили бюро знахідок і тут таке почалося! 

Немає коментарів:

Дописати коментар